Biostymulujące koktajle

przez Anna Rogowska

Bezpieczeństwo produkowanej żywności jest jednym z priorytetów producenta rolnego ...

czytaj więcej

Odmiany chlebowe pszenicy

przez Anna Rogowska

Różnice w plonowaniu odmian przy tym samym poziomie agrotechniki mogą sięgać blisko 20% ...

czytaj więcej

Prewencyjne zastosowanie aminokwasów

przez Anna Rogowska

Producenci chętnie sięgają po nawozy zawierające aminokwasy ...

czytaj więcej

Kiła kapusty – problem globalny?

przez Anna Rogowska

Z kiłą kapusty polscy rolnicy mierzą się od niedawna ...

czytaj więcej

Zimotrwałość pszenicy ozimej

przez Anna Rogowska

Kluczowym elementem determinującym powodzenie upraw ozimych jest zimotrwałość ...

czytaj więcej

Jak wesprzeć wzrost i zmaksymalizować absorpcję fosforu?

przez Anna Rogowska

Kukurydza wymaga warunków, które zapewniają efektywne wykorzystanie azotu ...

czytaj więcej

Skuteczne odchwaszczanie a wysoki plon kukurydzy

przez Anna Rogowska

Kukurydza jest wyjątkowo podatna na zachwaszczenie ...

czytaj więcej

Słoma jako biopaliwo: metody produkcji energii ze słomy

przez Paulina Wastowska

Energię ze słomy otrzymuje się w procesie spalania ...

czytaj więcej

Czy wielkość nasion ma znaczenie?

przez Anna Rogowska

Zbliżają się siewy kukurydzy ... 

czytaj więcej

Serwis wykorzystuje ciasteczka (cookies). Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. czytaj więcej