2021

Własne doświadczenia w uprawie cebuli

przez Paulina Wastowska

Areał przygotowywany pod siew cebuli wynosił 1 ha ...

czytaj więcej

Pszenica – wiosenne odżywianie

przez Anna Rogowska

Warto zainwestować w efektywną technologię odżywiania roślin azotem ...

czytaj więcej

Uprawa cebuli

przez Paulina Wastowska

Najbardziej popularna na terenie Polski jest uprawa z siewu wiosennego ...

czytaj więcej

Jak nawozić rzepak azotem?

przez Anna Rogowska

Wiosenne nawożenie azotem powinno być dostosowane do poziomu zakładanych plonów ...

czytaj więcej

Produkcja biodiesla i gliceryny z nasion rzepaku cz.2

przez Paulina Wastowska

Proces transestryfikacji może zachodzić w reaktorach o przepływie ciągłym lub w reaktorach okresowych ...

czytaj więcej

Produkcja biodiesla i oleju jadalnego z nasion rzepaku cz.1

przez Paulina Wastowska

Można zaobserwować, iż gospodarstwa rolne coraz częściej samodzielnie tłoczą olej ...

czytaj więcej

Kukurydza – jaką odmianę wybrać?

przez Anna Rogowska

W uprawie kukurydzy w ciągu ostatnich lat dokonał się ogromny postęp ...

czytaj więcej

Biopaliwa: Źródła surowców rolnych do produkcji biodiesla

przez Paulina Wastowska

W Polsce najczęściej do produkcji biopaliw transportowych wykorzystuje się surowce pochodzenia rolniczego ...

czytaj więcej

Jak ograniczyć wymywanie azotu i wydłużyć jego działanie?

przez Anna Rogowska

Niedobór dostępnego azotu skutkuje pogorszeniem kondycji plantacji ...

czytaj więcej

Serwis wykorzystuje ciasteczka (cookies). Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. czytaj więcej