Jeśli biostymulator, to tylko z rejestracją

przez Anna Rogowska

Niezbędna jest większa kontrola oraz nadzór nad sprowadzanymi do Polski biostymulatorami ...

czytaj więcej

Wapń = jakość owoców

przez Anna Rogowska

Specjalne znaczenie dla jakości owoców spełnia wapń ...

czytaj więcej

Jak zminimalizować skutki suszy?

przez Anna Rogowska

Nie da się przewidzieć wystąpienia suszy, można jednak maksymalnie chronić plantacje ...

czytaj więcej

Tytan - efektywny zapylacz

przez Anna Rogowska

Główną funkcją tytanu jest poprawa procesu zapylenia i tworzenia organów generatywnych – nasion i owoców ...

czytaj więcej

Od biostymulacji do biofortyfikacji

przez Anna Rogowska

28 lutego 2019 roku w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie odbyła się konferencja poświęcona biostymulatorom ...

czytaj więcej

Czysty start kukurydzy

przez Anna Rogowska

Kończy się zima, zbliżają się zasiewy kukurydzy. To ostatni moment na wybór właściwej strategii odchwaszczania ...

czytaj więcej

Mikroorganizmy glebowe – współtwórcy plonu

przez Anna Rogowska

Gleba to „naturalna manufaktura biologiczna”...

czytaj więcej

Natarcie chwastów odpornych na herbicydy…

przez Elżbieta Pytlarz

Zaufanie producentów rolnych do środków ochrony roślin doprowadziło do pojawienia się chwastów odpornych na herbicydy...

czytaj więcej

Rola drobnoustrojów w występowaniu choroby replantacji w uprawach sadowniczych

przez Katarzyna Styła

W zmęczonych glebach upraw monokulturowych najczęściej obserwuje się spadek liczebności korzystnych bakterii ...

czytaj więcej

Serwis wykorzystuje ciasteczka (cookies). Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. czytaj więcej